lördag 19 mars 2016

Lite vår och en plats i solen

Åtta månaders paus blev det visst. Men nu är det dags för en uppdatering.


Det var länge sedan nu. Men tidigt i höstas började planerna på en uteplats äntligen gå från tanke till handling. Stora skopor och små grävde och grävde och skyfflade en massa jord och träd drogs upp och allt ändrades.

Det var ju kanske inte så snyggt innan, men det var inget mot hur det blev när arbetet väl var igång. Ni vet det där med att saker måste blir värre innan de kan bli bättre. Well yeah.

Och som tur var blev det ju bättre.

Men det blev en massa grävande och stenläggande medan sommarvärmen försvann mer och mer men en vacker höstdag hade vi faktiskt fått en uteplats och en ny mur. Trevligt! Men tyvärr sammanföll det rätt mycket med tiden då man helst stannar inomhus.

För nu kom vintern och kyla. En evighet av kyla kändes det som.

Men till slut kom faktiskt solen tillbaka.

Äntligen har det blivit dags att ställa ut blomlådorna som vi snickrat på i vinter. Där det ska växa mynta, koriander och murgröna. Eller kanske pelargoner och sommarblommor. Utemöblerna som ivrigt köptes i höstas men som förblev ouppackade i väntan på mer välkomnande väder, har äntligen fått sträcka på benen. Lerkrukorna har grupperats och ljusslingan spänts upp. Så blev vi redo för fika i vårsolen.

Men det är inte allt som händer. Här smids planer för nya odlingslådor på nya platser.

Kanske så här?

D ska klippa till lite.

Sen ska vi jobba på valvet och grönskan.
Inifrån köket kan man spana ut på uteplatsen. 

Eller titta på de fina krokusarna som också längtat efter sol...

...eller så kan man tjuvstarta med påskpyntet lite.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar