måndag 16 juni 2014

En vecka med hus!


Så var det då äntligen dags att vrida om nyckeln till vårt hus. En liten knuff med knäet mot trädörren och så klickade det till och dörren kunde öppnas. Långsamt och andaktsfullt. Eller nja, kanske snarare snabbt och otåligt.  Men nu, nu kunde vi stiga in.

Såhär nånting såg det ut. Tomt, trägolv. pastelliga väggar och rosa persienner. Lite mindre än jag mindes, men ändå stort och luftigt, och framför allt - ett väldigt stort projekt.

 
Dani tog tag i det viktigaste.

När vi väl skulle sätta igång med arbetet visste vi nog inte riktigt i vilken ände vi skulle börja, men källaren kändes prio.  Så här såg det inte ut när vi kom utan här låg det alldeles nyss ett ljust laminatgolv och väggarna pryddes av vävtapet målad med plastfärg i ljuvt himmelsblått. 

Inte ok sa vi och skred till verket.

En stund senare hade vi rivit ner tapeterna och dragit upp laminaten och golv och väggar kunde andas igen. Eller ja, torka lite åtminstone.

 Gillar man industrilooken så.


Ett annat projekt som vi inte kommit till ännu är elen. Men detta ska fixas. Pronto.

En dag gjorde vi hål i taket...

Fast det var ju inget mot vad vi gjorde med golvet ovanför! Här skulle det hittas bjälkar. De visade sig gå åt rätt håll så det betyder att vi kanske kan riva en vägg utan alltför mycket vånda. Kolla! Fin tapet bakom garderob!

Men än så länge försöker vi matcha med väggar och persienner bäst vi kan. Jag verkar ha många rosa saker och många blå saker, så det är ju bra.


Jag har även rosa-blå saker!

...som också passar väldigt bra i köket!

Vitt är kanske lite trist egentligen... 
Men lite nya knoppar på det så blir det piffigt värre!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar