torsdag 10 juli 2014

Golv golv golv

Så blev det då dags att ordna golven. Vi visste redan innan vi flyttade in att vi ville slipa alla trägolv i huset för att få bort gulheten i lacken som var på golven. Vi funderade fram och tillbaka. Skulle vi ge oss på det här med att slipa golv på egen hand? En del sa att det var supersvårt, medan Martin Timell sa att det var hur lätt som helst. Till slut kom vi fram till att det nog ändå var värt att ta in någon som gjorde det. Så så blev det. 

Och kolla så fint. Mjukt och ljust. Man vill ju bara gå på det... är det Ernsts barfota uppenbarelse man skymtar där..?
Mer golv. Fint. Men för att golvet skulle fortsätta vara ljust och inte gulna hade vi bestämt oss för att vitlut det. 

...och jo nog blev det vitt alltid. Men också rätt flammigt och man blev ju liksom rädd att man förstört sitt golv. Dessutom så skulle vi ju efterbehandla själva tänkte vi så det kändes lite jobbigt om vi nu sabbat allt fint slipat golv genom att luta det...

Trött blev man. Och dessutom så fick man olika svar om hur man skulle bära sig åt med luten och alla behandlingar. Dessutom fick man olika svar beroende på vem man pratade med. Men till slut sa någon iaf att man var tvungen att skrubba som en galning på luten för att få bort att överflöd. Så det gjorde vi. Och sen tog vi en dags paus från golvfixande.

För då skulle man hämta vår kyl, frys och ugn. Hejdå matlagningsmöjligheter. Hej hämtmat. 


Och jobbade vi vidare med trappen. Där kom vi på att det nog var fiffigare att tapetsera över vävtapeten än att bredspackla. Så det gjorde vi. Fast svårt att komma åt var det.  Man skymtar på bilden den finurliga trappställningen som platsbyggdes under processen.

Sen tittade vi lite på VM på väggen och golvet väntade på nästa steg.

Men först kom elektrikern och så såg det ut så här.

Så här ser det inte ut nu. Det ska inte va gråvita.  Det ska va vitvita. 

Vart man än skrapar finns najsa tapetfynd.

Så det var nog allt för den här gången. Golvet är fortfarande inte klart men förhoppningsvis är det inte långt kvar.

1 kommentar:

  1. Så roligt att läsa din blogg! Inspirerande att ta del av processen mot ert drömhus!

    SvaraRadera